O nama

Profitex d.o.o. Vareš

O kompaniji

U sastavu poduzeća djeluju veleprodaje metraže i konfekcije u Varešu i Vitezu te šest maloprodaja u Sarajevu, Zenici, Tuzli i Vitezu.

Ubrzo po osnivanju 1997. godine, poduzeće za promet modnih tkanina i konfekcije ProfiTex d.o.o. Vareš zauzima vodeću poziciju u Bosni i Hercegovini, kako u pogledu širine asortimana modnih tkanina, tako i u pogledu konkurentnosti cijena.

Uglavnom prometujemo modnim tkaninama od prirodnih materijala te mješavina prirodnih i sintetičkih materijala porijeklom iz EU (uglavnom Italija), te tkaninama od svile s Dalekog Istoka.

Iz prodajnog asortimana

Modna metraža

U svom asortimanu ProfiTex nudi modnu metražu uglavnom od prirodnih sirovina (svila, pamuk, viskoza, lan, vuna), te mješavina prirodnih i sintetičkih vlakana u svim vrstama tkanja, od muslina, žoržeta, satena, greža, brokata te visokokvalitetnih vunenih štofova od hladno valjane vune s finom niti do 150s marokena, kadija, buklea, čohe, velura za kapute, podstava itd.

Iz prodajnog asortimana

Modna konfekcija

ProfiTex d.o.o. Vareš uglavnom trguje modnom konfekcijom za poslovnu ženu i muškarca, te u svom asortimanu nudi i širok izbor “teže” konfekcije od suknji, haljina, hlača, odijela, kostima, košulja, sakoa do kaputa za žene, te hlača, odijela, sakoa, jakni i kaputa za muškarce.